Soľ a dochucovacie soli

Radiť podľa:
CESNAKOVÁ MEDVEDIA SOĽ Koreniaca soľ cesnakovej chute určená na dochutenie všetkých grilovaných, pečených či varených jedál z mäsa alebo zeleniny. Korenie je vhodné aj do gulášov, zapečených zemiakov a cestovín, gulášovej a hrachovej polievky.
Viac informácií
GLUTASOĽ Zmes soli a glutamanu sodného, ktorá sa používa k dosoleniu mnohých pokrmov, predovšetkým mäsových, a na zvýraznenie chuti potravín.
Viac informácií
HIMALÁJSKÁ SOĽ HRUBÁ
Viac informácií
HIMALÁJSKÁ SOĽ JEMNÁ
Viac informácií
SOĽ MORSKÁ HRUBÁ (NaCl) Slúži na dosolenie všetkých pokrmov, výborne sa hodí do mlynčeka na korenie, na nakladanie mäsa a steaky. Používa sa na dezinfekciu a do kúpeľa, v ktorom má regeneračné účinky a napomáha relaxácii.
Viac informácií
Soľ morská jemná (NaCl) Slúži na dosolenie všetkých pokrmov, výborne sa hodí do mlynčeka na korenie, na nakladanie mäsa a steaky. Používa sa na dezinfekciu a do kúpeľa, v ktorom má regeneračné účinky a napomáha relaxácii.
Viac informácií
RYCHLOSOĽ – DUSITANOVÁ SOĽ S JÓDOM POUŽITIE: Kusy mäsa sa nasolia zmesou (cca. 20-30g na 1kg mäsa), nasolené mäso sa nechá približne 2 dni odležať. Potom sa zaleje rôsolom (1 liter 100g zmesi) a nechá sa odležať až 10 dní v chlade, pričom sa doporučuje po 2-3 dňoch mäso poprekladať.
Viac informácií
SOĽ ČIERNA JEMNÁ Himalájska čierna jemná soľ je bohatá na minerály. V miestach, kde došlo k veľkým zmenám geologických štruktúr (napr. Himaláje), vznikla pod veľkým tlakom táto veľmi cenná kryštalická soľ. Pre čiernu himalájsku soľ je charakteristická vajíčková vôňa s vysokým obsahom síry. Čierna kryštalická soľ je vhodná na úpravu zeleniny keďže nechá vyniknúť jej chuť. Aby získala podobu v akej ju poznáme, sú do nej pridávané prídavné látky na delivosť a sušenie.
Viac informácií
SOĽ DYMOVÁ Dodáva príjemnú údenú arómu údeninám, klobásam a podobným výrobkom, používa sa aj ako rychlosoľ.
Viac informácií
SOĽ PEKÁRSKA (NaCl) Slúži na dosolenie všetkých porkmov, používa sa hlavne na výrobu slaného pečiva, praclíkov a podobne. Neobsahuje jód.
Viac informácií