Bělka

Radiť podľa:
BELKA Antioxidačná zmes v prášku, ktorá sa využíva pri spracovávaní zeleniny a ovocia. Potraviny, ošetrené týmto prostriedkom, si zachovávajú nie len svoj vzľad, ale aj chuť. Táto vlastnosť sa využíva hlavne pri uchovávaní čerstvo ošúpaných, nakrájaných a nastrúhaných zemiakov, určených k vákuovému baleniu alebo na prípravu hranoliek, placiek a chlpatých knedieľ. Ďalej sa zmes využíva na uchovanie vzhľadu nastrúhaného ovocia a zeleniny. Návod na použitie: 5g stačí na 7kg surových zemiakov. Napr. do šiestich stredne veľkých nastrúhaných zemiakov pridáme štipku belky a zamiešame. Do 1kg nastrúhaného chrenu nasypeme 5g a premiešame. Do 2l vody nasypeme 5g belky, zamiešame a v tejto vode umyjeme ovocie, následne scedíme a necháme poriadne vyschnúť. U zvyšnej zeleniny je rovnaký postup ako pri ovocí.
Viac informácií