Zemiakový program

Radiť podľa:
HALUŠKY Spôsob prípravy: Zmes halušky zmiešame so studenou vodou tak, aby nám vzniklo cesto, ktoré pretlačíme cez haluškové sitko do variacej osolenej vody. Halušky zamiešame, krátko povaríme a keď vyplávajú na hladinu, scedíme. Zmes halušky 1000g, voda 1100g. Alergény: Obilniny obsahujúce lepok.
Viac informácií
CHLPATÉ KNEDLE Spôsob prípravy: Zmes chlpaté knedle zmiešame so studenou vodou a necháme odležať. Potom vytvarujeme do tvaru knedieľ, ktoré vložíme do osolenej variacej vody. Varíme kým knedle vyplávajú. Zmes na chlpaté knedle 1000g, voda 1000g. Alergény: Obilniny obsahujúce lepok.
Viac informácií
JOGURTOVÉ KNEDLE Použitie: Z cesta je možné vyrobiť knedle s ovocnou náplňou alebo guličky či valčeky s ovocnou omáčkou. Spôsob prípravy: 1000g zmesi jogurtové cesto zmiešame so 750 – 800g studenej vody a premiešame. Necháme 5 minút odstáť a následne znovu premiešame kým nevznikne homogénne cesto. Z cesta je možné vyrobiť knedle s ovocnou náplňou, guličky alebo valčeky s ovocnou omáčkou. Varíme vo vriacej vode alebo na pare 7 – 10 minút podľa veľkosti. Zmes jogurtové cesto 1000g, voda 750 – 800g Alergény: Obilniny obsahujúce lepok, mlieko, vajce.
Viac informácií
ZEMIAKOVÁ KAŠA S MLIEKOM A SOĽOU Spôsob prípravy: Odmerané množstvo vody so soľou priveďte k varu. Pridajte studenú vodu, vmiešajte vločky a dobre zamiešajte. Nechajte odstáť 1 minútu a znova premiešajte. Pre zjemnenie chuti môžete pridať maslo alebo zmes byliniek. Alergény: Mlieko
Viac informácií
ZEMIAKOVÉ CESTO Spôsob prípravy: Do nádoby nalejeme 1 – 1,1 l studenej vody a nasypeme 1kg práškovej zmesi zemiakového cesta. Krátko premiešame a necháme 3 minúty odležať. Počet procií – z 1 kila práškovej zmesi je možné pripraviť 10 porcií. Alergény: Obilniny obsahujúce lepok
Viac informácií