Použitie:
Sladké cesto
Dostupnosť:
Zloženie:
Cukor, pšeničná krupička dehydrovaná, zemiakové vločky, pšeničná múka, jogurt sušený, E1422 (modifikovaný škrob), vaječný bielok sušený, srvátka sušená, rastlinný olej, E1414, E1442 (modifikovaný škrob), soľ, aróma, E330 (kyselina), E450, E500 (kypriace látky), E160a (farbivo).
Popis:
JOGURTOVÉ KNEDLE
Použitie:
Z cesta je možné vyrobiť knedle s ovocnou náplňou alebo guličky či valčeky s ovocnou omáčkou.
Spôsob prípravy:
1000g zmesi jogurtové cesto zmiešame so 750 – 800g studenej vody a premiešame. Necháme 5 minút odstáť a následne znovu premiešame kým nevznikne homogénne cesto. Z cesta je možné vyrobiť knedle s ovocnou náplňou, guličky alebo valčeky s ovocnou omáčkou. Varíme vo vriacej vode alebo na pare 7 – 10 minút podľa veľkosti.
Zmes jogurtové cesto 1000g, voda 750 – 800g
Alergény:
Obilniny obsahujúce lepok, mlieko, vajce.