Škorica mletá

Škorica mletá
Krajina pôvodu:
Indonésie
Použitie:
Do jablčných náplní a múčnikov
Dostupnosť:
Skladem
Popis:
ŠKORICA MLETÁ (Cinnamomum cassia)

Ku komerčne najvýznamnejším druhom škoricovníkov patria dva druhy. Škoricovník čínsky (Cinnamomum cassia), kde sa kôra získava z vetiev starších stromov. Je menej aromatická a tmavšie sfarbená. Ďalším druhom je škoricovník ceylonský (Cinnamomum verum), ktorý pochádza z Indie. V tomto prípade sa kôra získava z trojročných výhonkov. Oba druhy sú tropické dreviny z čeľade vavrínovitých (Lauraceae). Škorica pochádza z Cejlónu. Dnes sa pestuje na plantážach v Indii, Indonézii, Číne a vo Vietname vo forme malých kríkov.
V európskej kuchyni sa škorica využíva predovšetkým na dochutenie a dodanie vône sladkým pokrmom, tortám a múčnikom, používa sa do varených vín a punčov, pridáva sa do kompótov, kečupov a na dochutenie tradičnej rajčinovej omáčky. V ázijskej kuchyni má omnoho širšie využitie, pridáva sa do mnohých koreniacich zmesí, ale aj do strukovín, obilnín a pokrmov zo zeleniny.

Vyberte si požadovanú variantu a množstvo:
sáčok 1kg
9,54 €
sáčok 500g
5,38 €
sáčok 250g
3,29 €
sáčok 50g
1,21 €
dóza 500g
7,04 €
mini dóza 150g
3,29 €