Krajina pôvodu:
Čína
Použitie:
Mletý plod na minútky čínskej kuchyne
Dostupnosť:
Popis:
SEČUÁNSKE KORENIE MLETÉ (Zanthoxylum piperitum)
Nazýva sa tiež japonské korenie, čínske korenie alebo anízové korenie. Ide o krík z čeľade citrusových a ľutostivých (Rutaceae). Má nepárne sperené listy, ktoré sú husto popretkávané nádržkami so silicou a príjemne voňajú. Pochádza z Ázie, ale niektoré druhy sa vyskytujú aj v Afrike a Amerike. U nás je dostupné sečuánske korenie z Číny a Vietnamu.
Využíva sa predovšetkým v ázijskej kuchyni na minútky z kuracieho a bravčového mäsa, hlavne kvôli svojej neštipľavej korenistej chuti. V Číne sa opraženým drveným sečúánskym korením korení zelený čaj.