Čierne korenie celé KAMPOTSKÉ

Čierne korenie celé KAMPOTSKÉ
Použitie:
Dostupnosť:
Skladem
Popis:
KAMPOTSKÉ KORENIE ČIERNE CELÉ

Kampotské korenie je odrodou korenia (piper nigrum), ktoré sa pestuje a produkuje v provincii Kampot v južnej Kambodži. Vyrába sa v štyroch formách: zelené, čierne, biele a červené, pričom všetky pochádzajú z rovnakej rastliny. Rozdiel je v spôsobe zberu a dobe dorzrievania. Zelené korenie, tak ako ho poznáme, si zachováva svoju farbu vďaka procesu dehydratácie, pri sušení z neho následne vzniká čierne korenie. Červenú farbu získavajú guľôčky pri dosiahnutí plnej zrelosti a biela farba je výsledkom odstránenia šupky z červených zrniečok, ktoré boli predtým namočené. Znalosť pestnovania tejto rastliny si generácie medzi sebou v provincii Kampot predávali najmenej od 13. storočia. Nemenej dôležité sú podmienky skladovania korenia.  Juhozápadná provincia Kampot leží na úpätí pohoria Damrei, kde teplé a vlhké počasie, nadmorská výška a pôda bohatá na kremík, vytvárajú skvelé podmienky na pestovanie pieporu. Jeho bobule majú vynikajúcu chuť a vôňu, a práve preto je kampotské korenie považované za jedno z najlepších na svete.

Najväčšími producentami korenia obecne sú dnes Vietnam a Brazília. V týchto krajinách sú rastliny často ošetrované chemickými látkami aby  boli dosiahnuté vysoké výnosy popri nízkych cenách. To má samozrejme negatívny vplyv na kvalitu korenia. V prípade kampotského korenia sa niečoho takého obávať nemusíte. 
Vyberte si požadovanú variantu a množstvo:
sáčok 1kg
95,79 €
sáčok 500g
48,71 €
sáčok 250g
24,96 €
sáčok 100g
11,63 €
sáčok 30g
4,13 €
dóza 650g
64,54 €
mini dóza 200g
20,79 €